10 tips om te slagen

Tips om te slagen

Eindelijk is het dan zo ver, je mag afrijden. Maar wat kun je nu eigenlijk verwachten op een rijexamen? Wat zijn puntjes waar je op kunt letten? Wat moet je doen wanneer je zo zenuwachtig bent dat je niet meer helder kunt nadenken? In een aantal artikelen zullen deze onderwerpen besproken worden.

Zorg voor een goede voorbereiding

Het allerbelangrijkste is dat je genoeg lessen hebt gehad voordat je gaat afrijden. Je moet zelf het gevoel hebben dat je er klaar voor bent. Weet zeker dat je een volledige controle over het voertuig hebt. Als je twijfelt over je rijden kun je het beste nog een paar lessen nemen. Dit is over het algemeen ook nog goedkoper dan nog een keer examen afleggen als je zakt. Ook dan moet je weer extra lessen nemen. Natuurlijk ben je zenuwachtig, dat is normaal. Maar als je niet zeker van jezelf bent slaan de zenuwen om in angst. Dat moet je zien te voorkomen.

Maak er niet een ‘te’ groot punt van

Veel mensen zien zo erg op tegen het rijexamen dat ze geen controle meer over zichzelf hebben. Realiseer je dat het eigenlijk niets bijzonders is. Je maakt gewoon een ritje van een goed half uur om te laten zien wat je de afgelopen lessen hebt geleerd. Als jij er zeker van bent dat je het kunt en alle examenpunten goed beheerst, kun je toch ook rustig een half uurtje met iemand anders rondrijden? Laat gewoon zien wat je kan, wat je geleerd hebt.

Bijzondere manoeuvres

Misschien wel het meest beangstigde punt bij veel leerlingen. Vooral fileparkeren lijkt voor sommigen een ramp. Maak je hier niet te druk om. De bijzondere manoeuvres hoeven helemaal niet foutloos te gaan. Het allerbelangrijkste is dat jij je goed aan de verkeersregels houdt en dat je goed blijft kijken. Als je bij het parkeren een keer extra moet steken, of wat scheef in je vak staat is dat helemaal niet erg. Je mag de manoeuvre altijd corrigeren. Zorg er wel voor dat je hierbij geen gevaar vormt voor andere weggebruikers. Dus weer goed kijken! Bij de omkeeropdracht hoef je niet ‘meteen’ om te keren als je de opdracht hebt gekregen van de examinator. Rijd gerust nog een stukje door totdat jij een geschikte plaats ziet om de opdracht uit te voeren. Kies dan voor de manier welke jij het beste vindt. Je moet de opdracht wel uitvoeren, maar dat hoeft dus niet direct. Ga ook weer niet TE lang wachten (minutenlang). Verdeel wel goed je aandacht. De opdracht is natuurlijk belangrijk, maar het overige verkeer ook! Blijf dus goed kijken.

Luister niet naar tips van anderen

Hoe goed mensen het ook bedoelen, je kunt beter niet luisteren naar tips en fabels van anderen. Het maakt je onzeker en je gaat misschien zelfs anders rijden dan je gewend bent. Er wordt vaak gezegd dat je de examinator moet laten zien dat je goed kijkt. Dit is niet waar. De examinator ziet toch wel of jij goed kijkt en jij moet dit vooral niet overdrijven. Overdreven kijken kan zelfs gevaarlijk zijn, je aandacht is weg van het verkeer voor je en je kunt verkeerde stuurbewegingen maken. Rijd ook niet sneller of langzamer dan tijdens je lessen. Rijd hetzelfde als je normaal rijdt.

Probeer niet foutloos te rijden

Niemand kan foutloos rijden, ook de examinator of instructeur niet. Wanneer je een foutje maakt is het juist de bedoeling dat je deze oplost. Dus raak niet meteen in paniek. Het betekent helemaal niet dat je gelijk gezakt bent. Als bijvoorbeeld je motor uitvalt bij het wegrijden los je dit rustig op. Je kijkt of het veilig is om opnieuw te starten en weg te rijden. Probeer na het maken van een fout deze zo snel mogelijk weer te vergeten. Concentreer je op de rest van de rit. Het is gebeurd, je kan er niets meer aan doen. Maar je hebt de rest van de rit de tijd om te laten zien wat je kan. Geef dus niet direct op. Ga gewoon door.

Rij zelfverzekerd en besluitvaardig

Ook al voel jij je helemaal niet zo zelfverzekerd, het is de kunst om over te komen alsof je dit wel bent. Dus kom niet te twijfelachtig over bij andere bestuuders, dan ga je juist fouten maken. Als je voorrang hebt, en het is veilig, neem die dan ook. Aarzel niet te lang. Dan gaat de andere bestuurder de voorrang overnemen en veroorzaak je irritatie. Toon initiatief in het verkeer en laat de examinator zien dat je actief deelneemt aan het verkeer. Onzeker gedrag zal een negatieve invloed hebben op je geloofwaardigheid als een bekwame bestuurder. De examinator moet zich veilig voelen naast jou in de auto.

Snelheid

Hecht niet teveel waarde aan snelheid. Uiteraard moet je proberen de aangegeven maximum snelheid te rijden, dit is in het belang van de veiligheid en doorstroming. Maar het maakt een examinator niet uit of je 48 of 52 km/h rijdt. Het belangrijkste is dat jij je snelheid aanpast aan de verkeerssituatie. Als het nodig is moet je dus vertragen, of juist meer gas geven. Laat zien dat je de situaties ruim tevoren gezien hebt en onder controle hebt.

Voor het examen

Zorg voor het examen voor een goede nachtrust. Ga dus niet te laat naar bed en slaap niet te lang uit. Probeer niet teveel te piekeren over het examen. Ontspanning helpt juist om uitgerust te zijn. Er gaat een gerucht rond dat het eten van een banaan helpt om je beter te concentreren en meer alert te zijn! Baat het niet, dan schaadt het niet. Neem liever geen sufmakende medicijnen in tegen de zenuwen. Deze kunnen juist een negatieve invloed op je alertheid hebben. Als je toch medicijnen wilt innemen, doe dit dan in overleg met je arts of de apotheek.

Laat je instructeur meerijden met het examen

Als je instructeur meerijdt tijdens je examen weet hij/zij precies welke fouten je gemaakt hebt. Dit is vooral van belang als je zakt. Je instructeur kan je dan beter helpen bij het voorbereiden voor het herexamen. Verder voel je je misschien meer op je gemak als hij/zij meerijdt.

Tenslotte

Bedenkt dat je er klaar voor bent en geniet van je examen.

$

Als je bij ons komt lessen krijg je les van een goed opgeleide instructeur of instructrice.

$

Wij geven les op een aangename en moderne wijze.

$

Wij doen dit door middel van de nieuwste technieken, veel geduld en persoonlijke aanpak.

$

Wij werken met een overzichtelijk instructieboek waarin alle examenonderdelen met uitleg staan vermeld.

$

Op instructiekaarten worden jouw vorderingen per les bijgehouden.

$

Verder werken wij met de nieuwste I-pads.

$

Dit alles zorgt ervoor dat jij goed voorbereid succesvol je rijexamen af gaat leggen.

$

Het is bij ons mogelijk om les te krijgen in de Engelse of Duitse taal.

$

Ook het theorie-examen kun je afleggen in een andere taal. Wij regelen dit voor je bij het CBR.

$

Betalen in termijnen.

Rijbewijs halen?

Wij zijn trots dat wij één van de beste, leukste en bekendste rijschool van Walcheren zijn. Rijschool Walcheren is als autorijschool actief in Middelburg, Vlissingen, Goes, Arnemuiden, Oost-Souburg en Walcheren.

Bij rijschool Walcheren ben je goedkoop uit omdat wij een van de hoogste slagingspercentages van Middelburg hebben.

Rijschool Walcheren

Bij ons haal je zeker je rijbewijs.

Rijschool Walcheren is een Fantastische Rijschool. Ik zou graag Jolanda en Rianne willen bedanken voor de goede begeleiding, duidelijke uitleg en vertrouwen. Ook al ben ik dan niet in 1x geslaagd ben ik toch super blij dat ik nu mijn rijbewijs heb. Alsnog super bedankt voor de lessen en helpen bij het verkrijgen van mijn rijbewijs. Rianne en Jolanda jullie zijn de beste rijinstructrices

Sven

Rijschool Walcheren is geweldig. Jolanda heeft mij zo goed geholpen! Ze is heel geduldig en heeft er echt voor gezorgd dat ik zonder zenuwen de auto in stap. Op een gegeven moment vond ik het autorijden zelfs leuk worden! Ze maakt je echt klaar om zelfstandig de weg op te kunnen. Ze geeft veel uitleg waardoor je het verkeer en alles wat daarbij komt kijken echt leert begrijpen. Auto rijden is zoveel meer dan alleen een auto leren besturen en zorgen dat alles veilig blijft. Ik rij nu zelfverzekerd rond in mijn eerste autootje en ben volop aan het genieten! Dankjewel Jolanda, je bent de beste!

Lola

Ontzettend goede rijschool. Carel is een rij-instructeur met veel ervaring en legt alles goed en duidelijk uit. Wanneer je een keer niet kunt of af moet zeggen dan regelen ze alles heel goed voor je. Dankzij hem heb ik mijn rijbewijs in 1x gehaald! Last but not least: zeker niet twijfelen om hier te gaan lessen! Gewoon doen en je hebt er geen spijt van 

Lois

R

Goedkoop of miskoop

Een verkeerde keuze kan leiden tot enorme teleurstellingen en een grote financiële deceptie.

Onze tips:

· Laat u goed informeren wat mogelijkheden en de niet mogelijkheden zijn bij de keuze van een rijschool.

· Bekijk de CBR-site (slagingspercentages), de reviews en recensies op de website van de desbetreffende rijschool.

· Laat u niet verleiden tot een pretpakket want GOEDKOOP IS DUURKOOP!

· Betaal liever niet je volgende lessen contant vooraf, zeker niet zonder factuur.

· Maak eerst een proefles, zodat je een indruk van de rijschool krijgt.

N

Zeer hoog slagingspercentage

N

Persoonlijke aanpak 1:1

N

Vanaf 16,5 jaar op rijles

N

Betalen in termijnen.

N

Theorie cursus met nieuwste apparatuur.

N

Nieuwe lesauto's

Geef je nog op vandaag. en haal snel je rijbewijs.

Snel, goed en veilig je rijbewijs halen en dan ook nog eens leuk en betaalbaar. Dat kan alleen maar Rijschool Walcheren zijn. Wacht niet langer en geef je op voor een geheel vrijblijvende intake.
Je krijgt advies op maat en kan kennis maken met onze rijschool.
Al meer dan 1200 leerlingen gingen jou voor!

 

Geef je opMeer info

VEEL GESTELDE VRAGEN

Mijn instructeur is afwezig, stoppen nu ook mijn lessen?

Nee, dat is het voordeel van 5 instructeurs. Bij langdurige uitval van een rijinstructeur vangen de collega’s de lessen op.

Is er een wachtlijst?

Ja, een beetje wel. Maar doordat we met 5 instructeurs werken is er een vlotte doorstroming binnen onze rijschool. Het is belangrijk om vroegtijdig in te schrijven. De leerlingen worden op volgorde van inschrijving aan het werk gezet.
Na ontvangst van het inschrijfformulier wordt er zo snel mogelijk contact opgenomen en zoveel mogelijk informatie verstrekt. Hierna gaan we afspraken maken.

Ik hoorde dat de rij-instructeur zijn geduld kwijt raakte en zijn leerling stevig aanpakte, is dat normaal?

Nee, dit is abnormaal en komt bij onze rijschool absoluut niet voor. Onze instructeurs zijn opgeleid en ervaren en weten hoe leerlingen op een positieve manier op te leiden en te bemoedigen. Lukt iets soms niet, geen zorg gewoon doortrainen totdat het wel lukt. Of: even laten bezinken en het de volgende keer weer oppakken.

Het klikt niet met mijn rij-instructeur, moet ik nu een andere rijschool zoeken?

Nee, wij vinden het heel belangrijk dat de lessen goed verlopen en tevreden leerlingen in het bezit van het rijbewijs de rijschool verlaten. Natuurlijk er kan altijd van instructeur gewisseld worden.

Krijg ik bij elke les een andere instructeur?

Nee, veel wisselen van instructeurs werkt nadelig op de ontwikkeling van de vaardigheden van de leerling. Elke leerling wordt ingedeeld bij een vaste instructeur. Het kan voorkomen tijdens o.a. ziekte en/of vakanties dat een andere instructeur tijdelijk de lessen overneemt, dit na overleg met de leerling.

Is het mogelijk om tussendoor een keer bij een andere instructeur te rijden?

Ja natuurlijk. Als een leerling graag een second opinion wil, dan staan alle instructeurs daarvoor klaar.

Als ik examen moet doen en de leswagen van mijn instructeur het laat afweten, of als er afgezegd wordt door ziekte, vakantie of schade aan de auto, gaat mijn examen dan niet door?

Het examen gaat altijd door want er staat altijd een reserveauto klaar!

Zijn uw rij-instructeurs op de hoogte van alle nieuwste veranderingen?

Ja, al onze rij-instructeurs zijn constant bijgeschoold en gecertificeerd volgens de wettelijke voorschriften voor rij-instructeurs. De instructeurs van Rijschool Walcheren lopen hierin zelfs voorop!

Is de rijles duurder in de avond en in het weekend?

Nee, onze tarieven zijn gelijk. Wel is het zo dat het verkeer in de avond en weekenden anders is dan overdag. Tijdens de wintermaanden is het al vroeg donker, waardoor het uitvoeren van bijzondere verichtingen wel wordt bemoeilijkt. 

Geef je vrijblijvend op

Maak uw keuze